Skampa Kids nog steeds een succes.

  • by

Bericht van Alex le Mat:

Afgelopen maand ging ik voor de 29e keer naar Elbasan. In mijn dagboek beschrijf  ik weer mijn belevenissen. Ze waren zeker positief, maar niet al te spannend. Bezoek nummer 30 staat in de planning voor het late najaar van 2018. Dat zal dan helaas ook het laatste zijn. Als kleine NGO zijn we in Albanië uitgewerkt evenals onze lokale partnerstichting ECE.

Maar het naderend afscheid kent ook een positieve toon. Het project ‘Skampa Kids’, als opvolger van de in 2005 gestarte huiswerkklassen, is nog altijd een groot succes. Verheugend is dat de benodigde financiën van € 51.000 voor vier jaar binnen zijn. Incidenteel ontvangen we gelukkig  nog steeds bijdragen. Ook die zullen voor 100% besteed worden aan het project. Er is een uitlooptijd tot de zomer van 2019.

Op alle scholen hebben we een kort fotomomentje ingepland. Hier wordt dat een klein hoogtepuntje. Een van de kinderen uit het project zegt dat ze allemaal zo blij kijken omdat ze zo dankbaar zijn voor de Nederlandse hulp.

Ieder jaar schrijft ECE in het jaarrapport een stukje over enkele kinderen uit het project. Deze school heeft nu het initiatief genomen om enkele stukjes door de kinderen zelf te laten schrijven.

Als ik ’s avonds mijn verslagje uitwerk, zie ik hoe indrukwekkend dat soms is.

Elida Budani beschrijft haar deplorabele leefomstandigheden (in het Engels) en sluit af met deze ontroerende zin:
…. I do not expect luck will find me but I believe in myself and I will reach the best of me ….

Zie verder : Dagboek 2017